Horeca - Oferta hurtowa

HoReCa

horeca

Od początku swojej działalności konsekwentnie budowaliśmy portfolio win, które idealnie spełnią potrzeby sektoru HoReCa, wybierając wina autentyczne, skoncentrowane i oryginalne na polskim rynku. Importujemy je bezpośrednio od jednych z najbardziej utalentowanych producentów win na świecie, którzy specjalizują się w wybranych apelacjach a naszymi klientami są dziś m.in najlepsze hotele i restauracje w kraju.

Naprawdę jest z czego wybierać:

  • posiadamy najlepszą i najszerszą ofertę win francuskich w Polsce oraz jesteśmy oficjalnym dystrybutorem prestiżowych szampanów Pol Roger;
  • reprezentujemy wielu wybitnych producentów z innych państw europejskich, m.in z Niemiec, Włoch oraz Austrii, a nawet z Nowego Świata - Chile, Argentyny, Australii;
  • oferujemy od eleganckich, lekkich i uniwersalnych w swoim charakterze win bankietowych, po prawdziwe perełki - wyraziste, bardzo skoncentrowane, trudno dostępne butelki i roczniki;
  • dla wybranych produktów udostępniamy w sprzedaży pojemności od 0,375l do 10l;
  • stawiamy na wysoką jakość zarówno naszych win jak i całokształt świadczonych przez nas usług, proponując przy tym bardzo konkurencyjne ceny.

Treningi

horeca

Wino, poza istnieniem w przestrzeni czysto zmysłowej, skupiając wrażenia na zapachu, smaku, teksturze - istnieje również w środowisku restauracji jako bardzo ważny element ekonomii lokalu. 
O tym może się przekonać każdy restaurator tuż po skonstruowaniu karty win, która odzwierciedlając profil miejsca i styl dań powinna być - i najczęściej jest - filarem obrotu restauracji.
Do tego jednak potrzebny jest najistotniejszy element tej układanki - profesjonalna obsługa potrafiąca doradzić, polecić i zarekomendować odpowiednie wino każdemu gościowi restauracji. 
Firma założona przez sommeliera, w której pracują sommelierzy, jak mało która potrafi się zaopiekować obsługą lokalu i wyszkolić ją tak, by zaspokoić potrzeby najbardziej wymagającego gościa. 
Tak jak selekcja wina jest staranna i nieprzypadkowa, tak prowadzone przez nas treningi i szkolenia szybko przełożą się na wymierne efekty. 
Zarówno w postaci pewności siebie i profesjonalizmu obsługi jak i bezpośredniego wymiaru ekonomicznego, który jest efektem połączenia dobrych win ze świetnym serwisem.

Szkolenia

horeca

Mnogość szczepów winorośli, regionów, apelacji, metod fermentacji - czyli wszystkiego co ma wpływ na ostateczny smak wina i jego jakość - potrafi ostudzić zapał wielu winomanów. 
Jest to jednak wiedza, która poza tym, że jest częścią naszej europejskiej kultury - jest cegiełką, z której budujemy swoją tożsamość świadomego konsumenta wina. 
I czy mówimy o szkoleniach, prezentacjach dla firm, czy dla restauracji - specjalizujemy się w winie. Przez co poruszamy się w tym gąszczu informacji szybko, sprawnie i skutecznie. 
Doświadczenie w branży winiarskiej i lata spędzone na zgłębianiu tego tematu pozwala przekazywać tą wiedzę wszelkim zainteresowanym. 
Lata pracy w restauracji pozwala nam tą wiedzę przekazywać w sposób zrozumiały dla każdego. 
Szkolenia obejmują wiedzę teoretyczną, ale jesteśmy praktyczni - przede wszystkim. Przybliżymy wam to jak wybrać, ocenić i dobrać wino w restauracji, jak zręcznie poruszać się w nazwach apelacji i regionów, jak identyfikować szczepy, style i charakterystyki poszczególnych winiarskich apelacji.

Wyjazdy do producentów

horeca

Niezbędnym elementem, który pozwala rozszerzać horyzonty, szybciej i skuteczniej przyswajać wiedzę, poznawać w sposób bezpośredni proces produkcji wina są wyjazdy do winnic. Najważniejszym efektem spotkania z winiarzami, które organizujemy kilka razy do roku, jest - poza bezpośrednim doświadczeniem zmysłowym - umiejscowienie w czasie i przestrzeni wcześniej przyswojonej wiedzy. Takie empiryczne doznanie bardzo szybko przekłada się na sprawne i pewne funkcjonowanie w restauracji. Można zatem taki wyjazd potraktować jako narzędzie, technikę, która służy nie tylko poprawianiu sprzedaży ale na poprawianiu jakości tej sprzedaży, taka bezpośrednia iniekcja wiedzy zawsze przynosi pozytywne skutki dla całej restauracji. A atrakcyjne warunki geograficzne, krajobrazowe - winnice najczęściej znajdują się w bardzo ciekawych regionach - daje wręcz emocjonalne wrażenia, pozwalają znaleźć chwilę równowagi w branży, której niezbywalną cechą jest jej brak.

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies. Więcej w naszej Polityce Cookies    Zamknij