Październikowe aktualności

W pażdzierniku w ofercie DELiWINA materializują się nasze plany oraz gęstnieje grafik sprowadzanych przez nas winiarzy. Największym wyzwaniem oraz zaszczytem będzie obecność dwóch winiarzy, z których zarówno Elio Altare oraz Michel Chapoutier należą do światowej ekstraklasy. Ich wina są niepowtarzalne, unikatowe, wybitne. Dzień po dniu przyjmujemy zamówienia na miniaturową alokację Elio Altare, którą otrzymujemy od tego winiarza.


Podążając tropem win odrębnych, wyjątkowych - postanowiliśmy objąć promocja nasze wszystkie wina z Burgundii. Pewnym symptomem naszej sympatii wobec pinot noir niech będzie rownież fakt, że pojawiło się w ofercie IL CHIUSO - butikowe wino z tego szczepu z 4 ha parceli należącej do Castello di Ama.


Zbliżające się święta spowodowały przyspieszenie prac nad naszym Katalogiem Prezentów - jest on już gotowy i można bez pośpiechu zanurzyć się w jego lekturze by wybrać coś wyjątkowego dla współpracowników, kontrahentów i Klientów.


W sklepie przygotowane są dla Państwa nasze wskazówki pomagające w wyborze wina - każda z butelek została opisana nie tylko pod względem regionu i apelacji, ale również STYLU. Wyszczególniliśmy najważniejsze cechy wina i na ich podstawie podzieliliśmy całą ofertę na 4 grupy - dwie odmienne stylistyki win bbiałych i dwie czerwonych. Ufamy, że pomoże to w swobodnej selekcji win na każdą okazję.

Już 17 października w warszawskiej restauracji Bez Tytułu zagoszczą wina z jednego z najbardziej malowniczych regionów Francji - Doliny Loary. Wina od naszych Producentów z tego rejonu będą stanowić uzupełnienie smaków lokalnych potraw przygotowanych przez Szefa Kuchni Erwana Debono. Razem z nim postaramy się zaprezentować Wam ten region jak najskuteczniej i jak najszerzej. Zwłaszcza, że wina stamtąd są wybitnie oryginalne i wręcz hipnotycznie wciągające.


W Dolinie Loary doskonałość na fakturę pokruszonej skały, chłód oceanicznej bryzy, smak i zapach ozonu po burzy. Rysowane przez lokalnych organicznych winiarzy obrazy z autochtonicznych szczepów są emocjonalne jak dzieła Jacksona Pollocka. Bogate, nerwowe, nasycone, energetyczne. 


Zaprezentujemy Wam przy pomocy kreacji Szefa Kuchni restauracji Bez Tytułu jak smakuje prawdziwa Loara w samym środku Polski. Każdy z kilku regionów na swój odrębny styl - wszystkie razem w sposób kompletny opowiedzą nam podczas kolacji w Bez Tutyłu co szumi nad Loarą.

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies. Więcej w naszej Polityce Cookies    Zamknij